csoke cimlap.jpg
 
Üdvözöljük honlapunkon!

 

Az antiszemitizmus.hu honlapon a magyar nyilvánosságban megjelenő antiszemita megnyilvánulásokat dokumentáljuk, elemezzük és kommentáljuk.

Antiszemitának tekintjük a "Ne tedd mással, amit nem akarsz, hogy veled tegyenek" zsidó , illetve az "Amit tehát szeretnétek, hogy emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük" keresztény elvének megsértését. Az Izraellel szembeni egyoldalú, elfogult, torzító és hamisító ellenségességet is antiszemita indítékúnak tekintjük.

Ez utóbbi okból bíráljuk a baloldali sajtó egyes írásait is, miközben nem teszünk egyenlőségjelet a baloldali és a (szélső)jobboldali sajtó közé. A nyugati világban elterjedt - "Izrael bírálatának" álcázott - antiszemitizmust Magyarországon elsősorban a (szélső)jobboldal műveli, a baloldali médiumok e téren visszafogottabbak.

Célunk, hogy mértékadó fóruma legyünk mindazoknak, akik tájékozódni kívánnak ebben a bonyolult kérdésben. Nem célunk a politikai szándékú megbélyegzés, a bírálat elfojtása, de világosan meg akarjuk mutatni, hol lépi át a bírálat a hazugság, az embertelenség határát. Nem büntetőbíróság kívánunk lenni, pusztán a helyesnek vélt közéleti kánon, ha tetszik: erkölcsi és viselkedésbeli illemkódex kialakításáért szállunk síkra.

Aktuális viták rovatunkban azokat a vitákat követheti nyomon az érdeklődő olvasó, amelyekben felmerül az antiszemitizmus. Az egyes rovatok a baloldali menüsorban érhetők el.

A honlapot a Szombat , a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület folyóiratának szerkesztői szerkesztik.

Ha Önt antiszemita atrocitás érte, vagy a környezetében ilyesmit tapasztalt, kérjük, az eset pontos körülményeit és az érintettek elérhetőségét írja meg az adminisztracio@szombat.org címre.

Az antiszemitizmus munkadefiníciója

„Az antiszemitizmus olyan sajátos kép a zsidóságról, amely alkalmas a zsidósággal szembeni gyűlölet kifejezésére. Az antiszemitizmus szóbeli vagy fizikai megnyilvánulási formái irányulhatnak zsidó- vagy nem zsidó emberek ellen, személyes tulajdonuk ellen, valamint zsidó közösség intézményei és vallási létesítmények ellen.”

A teljes szöveg itt olvasható.

 

 


 
 

Támogatóink:

Köszönjük a Dutch Jewish Humanitarian Fund, a MAZSÖK, a Mazsihisz és a Task Force támogatását

joods.jpgmazsihisz.jpgmazsok.jpg 

taskforce.jpg

 

weboldalkészítés, webfejlesztés